Дата публікації:
04 жовтня 2023
Кількість переглядів:
183
Поділитися:

3 жовтня асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Іщенко взяла участь у цифровому контактному семінарі для шведських та українських вищих навчальних закладів «Swedish-Ukrainian Contact Seminar 2023 – a digital conference on education and research».

Організували захід Міністерство освіти та науки України, Національний фонд досліджень України, Національний офіс Erasmus+ в Україні, Шведський інститут, Шведська дослідницька рада.

На обговорення винесено такі головні теми: особливості побудови академічної кар’єри, важливість проведення якісного наукового дослідження, значення побудови вищої освіти в Україні за європейськими стандартами, результати та перспективи співпраці Швеції й України у сфері вищої освіти тощо. Особливу увагу спікери приділили програмам Erasmus+.

Семінар запропонував учасникам платформу для спілкування, дозволив дізнатися більше про відповідні системи освіти та можливості фінансування освіти й наукових досліджень. За допомогою презентацій, лекцій, групових дискусій надано можливість розширити свої знання та можливості для міжнародного співробітництва як у сфері вищої освіти, так і в галузі наукових досліджень.

– У межах зустрічі представники швецьких та українських університетів отримали можливість поспілкуватися з закордонними колегами, обмінятися досвідом, обговорити ідеї нових проєктів. Це надзвичайно важливо у наш час. Мені було дуже приємно розповісти про Сумський державний університет та його можливості у сфері міжнародного співробітництва, – поділилася враженнями Олена Іщенко.

Дякуємо організаторам за можливість долучитися до міжнародного освітнього й наукового простору!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.