Дата публікації:
14 вересня 2023
Кількість переглядів:
363
Поділитися:

У Конотопі Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» (м. Батурин) спільно з благодійним фондом «Спадок Гетьманщини» презентували книгу «Місто Конотоп у матеріалах опису Лівобережної України 1765–1769 років. Книга 1. Козацька старшина та духовенство». Це друга книга з дев’яти із серії «Спадок Гетьманщини. Конотопщина козацька».

Захід відбувся у становому козацькому скансені на конотопському Загребеллі за участю представників Генерального штабу ЗСУ, провідних науковців і краєзнавців, музейників і освітян Чернігівщини та Сумщини, журналістів, представників громадськості. Серед почесних гостей – видатний кобзар, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2023 року Тарас Компаніченко.

У презентації взяв участь завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, голова Сумської обласної організації Національної спілки журналістів України, уродженець Конотопщини Володимир САДІВНИЧИЙ.

Підтримує видавничу серію Почесний громадянин міста Конотоп, меценат Євген Сур.

У книзі, обсяг якої сягає майже 1000 сторінок, оприлюднено частину опису, що присвячена на той час уже колишньому сотенному містечку Конотопу Ніжинського полку та колишній Конотопській сотні.

– Подібні видання, окрім усього іншого, відіграють значиму роль у нинішній інформаційній війні за долю України, адже є прекрасними провідниками у світ справжньої, ніким не тесаної і не лакованої історичної спадщини. А розуміння походження та сили коріння і робить нас незборимою нацією, – зазначив Володимир Садівничий.

Також немаловажливо й те, що саме такі книги є містком, по якому #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.