Дата публікації:
26 червня 2023
Кількість переглядів:
835
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ пройшли захисти кваліфікаційних робіт освітнього рівня бакалавр за освітніми програмами «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю».

46 молодим фахівцям денної, заочної та дистанційної форм навчання рішенням екзаменаційної комісії присвоєно освітній ступінь «бакалавр». 18 захистили кваліфікаційні роботи на «відмінно». Загалом спектр оцінок різноманітний, що є абсолютно закономірним у підготовці, та й майбутній діяльності також, мас-медійників.

5 випускників денної форми навчання отримають дипломи з відзнакою: Юрій Котляр, Анна Науменко, Ліана Охрименко, Марина Садимака, Анатолій Сердюк.

До складу екзаменаційної комісії, яка оцінювала роботи випускників, увійшли: Тетяна Федорів (Трощинська) – голова, Олена Бондаренко – секретар, Інна Гаврилюк, Ірина Жиленко, Володимир Садівничий, Ярослав Яненко.

Після захисту студентка-відмінниця Анна Науменко, переборюючи емоції та співвідносячи їх із реальністю, зауважила:

– Ми командою готували комплексну кваліфікаційну роботу. Захист бачився чимось дуже складним. Спершу, як людина, яка презентувала роботу, я сильно злякалася, боялася допустити помилку та підвести товаришів, однак уже в процесі захисту набралася впевненості, бо зрозуміла, що викладачі, які так довго ліпили з нас журналістів, насправді зацікавлені в тому, щоб підтримати нас, а не навпаки. У цілому підготовка роботи й захист стали для нас важливим етапом професійного розвитку, тож хочеться подякувати всім причетним: викладачам кафедри, членам екзаменаційної комісії, стейкхолдерам, одногрупникам!

Коментуючи подію Володимир Садівничий зауважив:

– Усі без винятку кваліфікаційні роботи – це конкретна робота журналіста, рекламіста чи піарника: продумана, обґрунтована, реалізована. У когось вийшло ідеально, у когось професійно чи з відчуттям старанності й відповідальності. Головне – налаштованість випускників на творення. А вона, налаштованість, притаманна кожному. І це найголовніший підсумок п’ятиденної роботи екзаменаційної комісії.

Секретар комісії Олена Бондаренко додала:

– Здобувачі продемонстрували високий рівень теоретичних знань та практичних навичок. Приємно відзначити той факт, що більшість робіт присвячена висвітленню проблем сьогодення – війні, вимушеній еміграції, волонтерству тощо. Це свідчить про активну громадянську позицію молодого покоління.

Життя іде. Навчальний процес на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ неперервний, підготовка фахівців триває постійно. Адже шлях, по якому #медіасвіт_веде_у_всесвіт, нескінченний.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.