Дата публікації:
20 березня 2023
Кількість переглядів:
144
Поділитися:

Студенти-другокурсники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрілися з представником Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області, головою експертної ради роботодавців зі спеціальності 061 «Журналістика» Ларисою Якубенко.

Заняття з дисципліни «Основи медіабізнесу», таким чином, пройшли в режимі пресконференції. У ході спілкування зі стейкхолдером ми дізналися про те, які телерадіоорганізації діють на Сумщині, яка у них форма власності та формат мовлення, на що ці структури витрачають кошти й як їх можуть заробити, та про багато іншого.

Лариса Якубенко розповіла студентам про зміни в роботі під час війни, про новий «Закон про медіа», що вступить у дію 31 березня, таким чином відмінивши кілька попередніх законів, які стосувалися діяльності ЗМІ.   

Студент-рекламіст Дмитро Бабич відгукнувся про зустріч: «Мене вразила ерудиція Лариси Якубенко, яка так добре знає свою справу і може доступно розповісти про неї іншим. Ми багато дізналися про медіакомпанії, що знаходяться в Сумах; про діяльність медіа, зокрема про правила медіабізнесу, без яких не можна працювати у сфері медіа. Інформація була досить корисною та цікавою. Дуже вдячний за цю зустріч».

Тож розширюємо палітру своїх знань від представників галузі, пам’ятаючи, що #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Євгенія Шинкаренко, студентка групи ЖТ-12

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.