Дата публікації:
28 лютого 2023
Кількість переглядів:
657
Поділитися:

Студенти й викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрілися з випускницею, сценаристкою, акторкою, психологинею та журналісткою Анастасією Котляр.

Анастасія Котляр студентка 2007 року вступу. Із часу навчання розпочала свій професійний шлях телеведучою рубрики «Новини спорту» на ТРК «Відікон». У 2014-му, уже з дипломом випускниці, отримала посаду випускової редакторки на тому ж телеканалі. Після переїзду до Києва займалася написанням сценаріїв для різноманітних програм на телеканалі «СТБ», зокрема «Все буде добре». За її участі вийшли такі проєкти, як «Супермодель по-українськи» та «За живе». На сьогодні знайшла себе у психології та акторстві – знімається переважно в рекламних відеороликах та короткометражних фільмах.

Під час зустрічі студенти обговорювали зі стейкхолдером питання створення рекламних матеріалів, особливості зйомок промо-роликів, правила поведінки перед камерою, написання сценаріїв для різножанрових медійних матеріалів тощо.

Ось як відгукнулася про зустріч студентка Анастасія Сабчук:

[Пані Котляр] дуже змотивувала й указала на важливі моменти, які потрібно знати кожному фахівцю. Зустріч була цікавою та класною!

Студентка Анастасія Кизим зазначає:

Відвідавши зустріч з Анастасією Котляр, я зовсім по-іншому стала сприймати рекламу. Виявилось, що навіть за відео на кілька десятків секунд стоїть команда з двох, а то й трьох десятків працівників! І це насправді неймовірно! Також Анастасія на власному досвіді довела, що саме постійний саморозвиток та бажання навчатися новому є ключовими складниками успішного медівника.

Підсумки всієї розмови Анастасія Котляр резюмувала основними порадами для журналістів та рекламників. Вона радить ніколи не спиняти свій крок, попри внутрішній страх. «Бійся і роби!» – ось цією фінальною фразою можна охарактеризувати життєве кредо сміливої та талановитої випускниці, якою з гордістю може пишатися кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Захар Ювко, ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.