Дата публікації:
06 грудня 2018
Кількість переглядів:
755
Поділитися:

Студенти спеціальності “Журналістика” Сумського державного університету 4–5 грудня відвідали тренінг головного редактора сайту телеканалу іномовлення України UATV Вадима Лубчака

Тренінг «Принципи роботи системи іномовлення України» організований Регіональним професійним Центром базової медіаосвіти для школярів, студентів, вчителів та широкої громадськості. Головне питання – «Що і як UATV розповідає світу про нашу державу?»

Як розповів Вадим Лубчак, сайт телеканалу набирає обертів і «говорить» п’ятьма мовами: українською, російською, англійською, кримськотатарською й арабською. Надалі журналісти планують додати німецьку й китайську. Майже кожен іноземець без проблем може дізнатися останні подробиці про Україну, зайшовши на сайт, адже новини не лише транслюють різними мовами, а й редагують під певну країну так, як звикли сприймати інформацію її мещканці. Питання розкриваються глобальні, а переклад відео накладають на оригінальний звук, щоб люди розуміли, що інформація достовірна.

Вадим Лубчак зауважив, що справжній журналіст має не лише збирати інформацію, а й уміти монтувати й редагувати відео, оскільки чим більше він може зробити самостійно, тим ціннішим він буде на ринку медіа. Студенти мали змогу ознайомитися з проектами каналу й обговорити їх.

Тренінг відбувся за підтримки Сумського державного університету, ГО «Медіакомпас», Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 Вікторія Гетьманська, ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.