Дата публікації:
24 листопада 2018
Кількість переглядів:
752
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології відвідали тренінг з академічної доброчесності, який проходив у Конгрес-центрі СумДУ 22 листопада

Академічна доброчесність  це культура чесного життя без плагіату, корупції, «кумівства» та ще багатьох негативних явищ нашого сьогодення. Мотивація до академічної доброчесності – наш рівень освіти, адже за умовами цієї концепції ми самі відповідаємо за свої знання та навички.

Тренери розповіли теоретичні відомості про академічну доброчесність, підкріплені ілюстративними презентаціями й соціальною рекламою, а ігрові елементи «оживили» зустріч.

Першу частину тренінгу провела Віра Терновська. Вона окреслила масштаби академічної доброчесності, розповіла історію її запровадження та пояснила, як працює американська система вищої освіти, на яку рівняється Україна.

Наступною виступила Марта Томахів, яка розтлумачила термінологію, розповіла про мотивацію діяти правомірно, законно, чесно в різних життєвих ситуаціях, зокрема у сфері освіти.

Юлія Власенко розказала, що треба знати й уміти професіоналу, щоб знайти високооплачувану роботу й бути конкурентоспроможним на ринку праці.

Викладач СумДУ Артем Артюхов окреслив найбільш корумповані сфери життя в Україні, пояснив, за яких умов можливий конструктивний діалог між студентом та викладачем і як правильно цей діалог побудувати.

Наступним етапом тренінгу стала гра, у якій команди з 5-8 учасників мали представити випадки академічної недоброчесності, про які їм відомо з власного досвіду. Потім учасники обговорювали ці ситуації з тренерами. Переможців гри відзначили нагородами.

Крім того, учасники тренінгу розглядали приклади корупції та пропонували шляхи їх вирішення. Кожне рішення обговорювалося всією аудиторією, відбувалися дискусії щодо прийнятності тих чи інших способів.

Учасники отримали сертифікати й чашки від компанії «SAIUP».

Зореслава Шеденко, ЖТ-81

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.