Дата публікації:
08 листопада 2017
Кількість переглядів:
794
Поділитися:

Першокурсники кафедри журналістики та філології долучилися до святкування Дня української писемності та мови. Розпочали з диктанту національної єдності, а завершили родинним святом у літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

На святкуванні проводили вікторини, ігри, виступали з презентаціями, слухали українську музику й пісні, дивилися включення з талановитими сучасниками Оксаною Забужко, Олександром Авраменком. Студентки групи ЖТ-71 Єлизавета Воробйова та Діана Писанка читали свої вірші.

До заходу долучилися працівники бібліотеки: розповіли про історію української писемності, мовознавчі факти, а також анонсували найближчі заходи в бібліотеці.

День української писемності та мови відзначається з 1997 року. Прийнято вважати, що писемна україномовна традиція почалася з преподобного Нестора Літописця. Щороку в День української писемності та мови покладають квіти до пам'ятника святого, пишуть диктант національної єдності, нагороджують найкращих українських літераторів і популяризаторів українського слова, а також видавництва, які друкують літературу українською мовою.

Ярослава Ганжа, ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.