Дата публікації:
25 лютого 2017
Кількість переглядів:
1538
Поділитися:

У багатьох із нас є акаунт в «Інстаграм», куди викладаємо фотозвіти свого життя, «селфі» чи просто гарні світлини. Та чи задумуємося ми про призначення цієї соціальної мережі, чи думаємо про фотографію як мистецтво? Не про «селфі», а про репортажну та художню зйомку говорили на майстер-класі фотографа ГО “Батьківщина молода”, студента кафедри журналістики та філології СумДУ Артема Проходи.

Майстер-клас відбувся 23 лютого. Артем Прохода розповів про свій досвід у відеозйомці, фотографуванні, а також про особливості художньої та репортажної фотографії. «Наявність камери не визначає вас як гарного фотографа. Ваше художнє бачення визначає вас як фотографа», – запевняє Артем.

Учні Школи послухали історії з життя фотографа, переглянули та проаналізували його світлини. У роботі фотографа важливий не тільки процес зйомки, а й обробка зображення в фоторедакторі, тож Артем показав відео про редагування фотографій у програмі «Photoshop». Також учасники майстер-класу обговорили важливість використання фотоілюстрацій у журналістиці.

Учням Школи журналістики СумДУ спікер дав кілька порад: ділитися зі світом фотографіями, навчитися користуватися Photoshop’ом, звертати увагу на деталі та не боятися конкуренції. Артем Прохода запевняє, що не можна навчитися фотографувати без постійної практики, потрібно навчатися на своїх помилках, розвиватися. «Емоції - це найважливіше, що може дати фотограф своїй аудиторії. А очі - дзеркало душі, тому самі можете переконатися, що їх неможливо сфотографувати невдало».

Даніела Чумакова, учасниця майстер-класу: «Артем – нереально позитивна людина, дуже рада, що мала змогу з ним поспілкуватися. Для мене як для фотографа-початківця його поради є надзвичайно цінними. Адже головне - практика! Щиро дякую йому за натхнення та вже починаю пошуки власних «ідеальних кадрів».

Лейла Вишняк, учасниця майстер-класу: «Мені дуже сподобалося це заняття. Артем виявився професіоналом своєї справи. У нього справді є чого повчитися. Я винесла для себе важливе правило - без практики нічого не вийде. І навіть якщо на першому етапі є труднощі - здаватися не можна».

Нагадаємо, це вже другий майстер-клас у Школі Журналістики цього року. Юні медійники вже поспілкувалися з журналістом сумського видання «Данкор» Іллею Сафроновим. Тоді заняття було присвячене репортажу та інтерв'ю.

Тетяна Ольшевська, учениця Школи журналістики СумДУ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.