Дата публікації:
21 грудня 2016
Кількість переглядів:
1319
Поділитися:

Викладач кафедри журналістики та філології, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених факультету ІФСК Олена Євтушенко провела тренінг-гру з міжкультурних комунікацій для студентів-журналістів другого курсу та магістрантів.

Мета – прищепити молоді демократичні погляди. Сама викладач дізналася про цю гру в Житомирі на одному із подібних неформальних занять, і вирішила поділитися досвідом зі студентами.

У чому ж нестандартний підхід до проведення тренінгу? Секрет у відчуттях. Інтерактивна гра розділила студентів на дві незнайомі громади, занурила в обставини, що надто вже схожі на невирішену проблему переселенців в Україні. Представники обох племен мали вирішити суперечливі завдання та знайти компроміс у запропонованих конфліктних ситуаціях. Вдалося порозумітися не всім. Названі «ікспартами» жителі уявного острова не одразу прийняли за своїх «пастиків» – таких собі іммігрантів із-за Тихого океану. Плюралізм (множинність) думок не став на заваді вирішенню протиріч: "пастикам" та "ікспартам" вдалося подолати мову ненависті.

Студенти спробували вести переговори, а головне – на власній шкурі відчули, як воно бути по той бік дверей, коли стукаєш і не можеш достукатися, шукаєш прихистку серед земляків і не знаходиш.

Софія Постолатій, ЖТ-52

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.