Дата публікації:
20 лютого 2020
Кількість переглядів:
464
Поділитися:

Короткий інтенсив для студентів-журналістів 4-го курсу щодо використання бюджету як джерела інформації, навігації у фінансових документах та можливого застосування отриманих даних провів експерт Бюро аналізу політики, депутат Сумської міської ради Андрій Крамченков

Лекцію розпочали з можливих варіантів мотивації журналістів до аналізу бюджету. Разом учасники інтенсиву знайшли таких принаймні два: потяг до антикорупційної боротьби та бажання ловити шахраїв. Для охочих займатися антикорупційною діяльністю спікер порадив поцікавитися його «Сучасним антикорупційним детективом для розумної молоді».

А далі, за фразою відомого громадського діяча Віктора Бобиренка «Дайте мені бюджет, і я покажу, де гроші», знайшли кошторис міської ради на 2020-й рік і розпочали дослідження.

Студенти навчилися грамотно працювати з документом, не витрачаючи при цьому купу часу на прочитання його 138 сторінок, дізналися, за рахунок чого видатки можуть перевищувати надходження, що таке резервний фонд і на що його витрачають, розглянули міжбюджетні трансферти, обговорили реверсну дотацію.

Андрій Крамченков порадив майбутнім фахівцям не соромитися писати запити на інформацію й навіть допоміг у роботі над журналістським розслідуванням щодо безпритульних тварин із погляду фінансування цього питання.

Економічні терміни стали «посильними» і навіть зацікавили більшість зі слухачів.

Лекція, яку прочитав студентам-журналістам Андрій Крамченков, пройшла в межах дисципліни «Журналістське розслідування».

Каріна Хачатар’ян, ЖТ–61

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.