Дата публікації:
10 жовтня 2016
Кількість переглядів:
1141
Поділитися:

Ми кудись летимо, поспішаємо, хочемо встигнути, але хоча б іноді потрібно зупинятися, щоб озирнутися, побачити, дослухатись, зрозуміти, помітити досі непомічене. Знайти в ньому красу, цінність, витонченість, неординарність, як робить Римма Миленкова – сумська художниця, яка бачить світ не так, як ми.

Студенти першого курсу кафедри журналістики та філології СумДУ 7 жовтня зустрілися в літературній вітальні з дивовижною особистістю, яка допомогла нам відкрити в собі потаємні закутки душі.

Римма Миленкова показала свої прекрасні картини, розповіла про кожну: як з’явилася, скільки творилася, звідки прийшло натхнення. Слухаючи її, ми вбирали кожну думку, слово й починали розуміти мистецтво по-своєму. Особисто для мене мистецтво відкрилося як «спалах душі», який дає змогу людині зобразити в найрізноманітнішій творчості те, що вона зараз переживає, бо папір стерпить усе.

Під кінець зустрічі студенти активізувалися та почали ставити запитання. Згодом стало трохи сумно, що ця проста на перший погляд бесіда мала добігти кінця.

Зупинка, щоб поглянути на світ по-новому, закінчилася. Що встигли – те побачили. Тепер знову буденщина, знову нас проковтне вир подій, із якого непросто вибратися, щоб знайти момент для прекрасного.

Даніїл Трубачов, ЖТ-61

Фото з VK-сторінки бібліотеки СумДУ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.