Дата публікації:
04 листопада 2023
Кількість переглядів:
243
Поділитися:

Ми всі є свідками геноциду – незаконного  повномасштабного  вторгнення  російської федерації в Україну. Суспільно важливу  місію фіксації правди про про цю жахливу війну виконує волонтерський медіа-проєкт «Свідок» (Svidok. org). Про його діяльність студентам і викладачам кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ розповіла директорка з контенту та  комунікацій Олена КУК.

За її словами «Свідок» – це по суті особистий щоденник війни, у якому кожен із нас за бажання може безпечно та надійно поширювати й зберігати  докази звірств, скоєних росіянами. Бо ж, урешті-решт, винні  мають  постати перед судом у Гаазі, отримати  вердикт Міжнародного  кримінального суду.  Свідчення  українців є важливими  також  і для  розслідувань  Генпрокуратури. А ще «Свідок» для студентів нашої кафедри  –  додаткова можливість, ще один мас-медійний майданчик, де можна  вдало проявити себе, стартувати  у професії. Тож не дивно , що учасники онлайн-зустрічі ставили запитання  стейкхолдеру, з’ясовуючи особливості  фахової  діяльності онлайн-медіа.

Після завершення студенти-масмедійники поділилися враженнями від спілкування з гостею.

Захар ЮВКО:  «Олена разом зі своєю командою займається  надзвичайно важливою справою: фіксує всі жахіття, які, на превеликий жаль, трапилися з багатьма українцями. Важливо, що є можливість співпраці з проєктом, який відзначається  професійним  підходом  до верифікації  зібраних свідчень. Завдяки таким  ініціативам  світ дізнається  правду  про  російську агресію в Україні».

Валерія  ПАВЛЮЧЕК: «Ця  зустріч стала своєрідним  вектором, який  зорієнтував нас щодо можливості співпраці  з  суспільно важливим  проєктом. Розповідати про воєнні злочини РФ у форматі сторітелінгу – чудова  пропозиція! Вдячна пані Олені за увагу, бо ж, без сумніву, це важливий,  корисний досвід для майбутніх журналістів».

Олена Кук  зазначила, що проєкт  діє  за фінансової підтримки  благочинних організацій, зокрема,  й  американської  Фундації Al  for Cood.

 Раїса СТОЯН, старший викладач

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.