Дата публікації:
25 травня 2023
Кількість переглядів:
156
Поділитися:

Студенти третього курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, що вивчають дисципліну «Газетно-журнальне виробництво», у режимі відеоконференції працювали із заступником головного редактора журналу «Зерно» Олексієм Рижковим.

Стейкхолдер познайомив студентів із власним журналістським доробком, зокрема розповів про роботу у різних столичних виданнях – журналах «Пропозиція» та «Зерно», спортивних газетах. Поділився тонкощами роботи з текстом, фотографіями та інфографікою, розповів про важливість медіаграмотності для ефективної роботи журналіста з контентом.

Гість акцентував увагу майбутніх журналістів на створенні журналів і газет, сучасних вимогах до роботи з текстами. Також розповів про створення журналу «Зерно», який продовжує виходити і під час повномасштабної війни у паперовому форматі.

Акцентував увагу студентів медійник на правильності створення заголовків згідно з вимогами сучасної української мови, наводив конкретні приклади і можливі помилки, які можуть виникати при цьому.

Олексій Рижков також розповів майбутнім журналістам про цікаві випадки з власного медійного життя, зокрема про інтерв’ю з колишнім відомим баскетболістом з Литви Вальдемарасом Хомичюсом. Ішлося, зокрема, про їхню дискусію щодо зарахування очок у грі «Будівельника» та «Жальгіріса», що відбулася багато років тому.

Такі зустрічі зі стейкхолдерами у нас постійні, адже сприяють удосконаленню знання та практичних навичок майбутніми медійниками. Загалом викладачі й студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ постійно підвищують медіамайстерність, адже переконані: лише професіоналів #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.