Дата публікації:
10 березня 2023
Кількість переглядів:
345
Поділитися:

9 березня, у день народження Тараса Шевченка, студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ отримали окрему відзнаку за прочитання рядків поета на конкурсі «Я і Кобзар».

Участь у конкурсі «Я і Кобзар», присвяченому дню народження Тараса Шевченка, взяли школярі та студенти Сум. Організатор заходу – відділ молодіжної політики Сумської міської ради. З-поміж 110 учасників, які підготували 98 відеороликів із віршами поета, окремо відзначили два колективи – навчальну телестудію «11 поверх» нашої кафедри та дизайн-студію «АРТеlь moda».

СтудTV «11 поверх» представляли Аріна Столбцова, Захар Ювко, Дарина Рубан, Аліна Шевченко, Мирослав Деревянко й Анатолій Сердюк. Це студенти різних курсів, які об’єдналися, щоб спільно пізнавати Кобзареві смисли і доносити сучасникам.

Допомагали студентам реалізувати ідею доцент Інна Гаврилюк та керівниця навчальної телестудії Раїса Стоян. Відеозйомкою й монтажем займався  третьокурсник Мирослав Деревянко.

– Культурна війна – теж важливий фронт. І з початком повномасштабних дій рф багато людей інакше поглянули на творчість Шевченка, побачили актуальні образи, які народжує його нетлінна творчість, – говорить першокурсниця Дарина Рубан.

– Це дуже корисний для молоді конкурс, все-таки більшість учасників – школярі, тож у такий спосіб молодому поколінні українців прищеплюється повага й любов до творчості Кобзаря. Це дійсно важливо. Ми ж хотіли продемонструвати своє бачення смислів у рядках Шевченка, і наші старання не залишилися поза увагою, – ділиться враженнями студент четвертого курсу Анатолій Сердюк.

Коментували ролик і в соціальних мережах. Так, заступник Сумського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Станіслав Поляков на своїй сторінці у фейсбуці написав: «Неймовірні емоції від перегляду відеоролику кафедри журналістики ІФСК СумДУ Мій захват вам та оплески Рекомендую всім до перегляду Робота чудова »

Рекомендуємо й ми до перегляіду прочитання смислів Кобзаря студентами різних курсів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.