Дата публікації:
16 лютого 2021
Кількість переглядів:
655
Поділитися:

Як працює мобільна журналістика? Як смартфони, мобільні додатки та акаунти соцмереж здатні пришвидшити час виробництва новин і скоротити відстань до аудиторії? Про це розповіла Ліззі Пауелл (Університет Бат Спа, Великобританія) під час онлайн-зустрічі з викладачами спеціальності «Журналістика», керівниками українських ЗВО, які задіяні в міжнародному грантовому проєкті DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм».

Участь у заході взяли завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ, проф. Олена Ткаченко, заступник завідувача кафедри, доц. Ольга Сидоренко, асп. Наталія Руденко.

Мобільна журналістика суттєво збільшує оперативність, однак, на думку Ліззі Пауелл, якість має переважати над оперативністю. Журналістка, яка має 16-річний досвід роботи на BBC, наголосила на тому, що варто пам’ятати й чого дотримуватися всім медійникам: швидкість, точність, збалансованість та об’єктивність – непорушні ключові принципи журналістики.

Британська викладачка з кіно-, теле та цифрового виробництва продемонструвала продукти BBC, зокрема й такі, що засвідчують оригінальні мобільні технології, вироблені за допомогою смартфону.

Наприкінці зустрічі Ліззі Пауелл люб’язно відповіла на запитання українських колег.

Раїса Стоян, викл. кафедри журналістики та філології

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.