Дата публікації:
09 листопада 2020
Кількість переглядів:
627
Поділитися:

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся 20-й радіодиктант національної єдності – ювілейний для України. Традиційно до його написання долучилися й студенти кафедри журналістики та філології.

Зазвичай щороку студенти кафедри журналістики та філології збиралися в аудиторіях, щоб написати диктант єдності. Але наразі через пандемію коронавірусу немає такої можливості, тому кожен охочий міг послухати й написати текст у себе вдома.

Диктант цього року називався «Виклики книжкової ери». У тексті розкривається актуальна тема сьогодення – електронні носії проти паперових книжок. Текст для радіодиктанту-2020 написав письменник і видавець Іван Малкович. Читала диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Студентка-журналістка 3-го курсу Каріна Чорнобук поділилася своїми враженнями щодо написання диктанту:

- Писати вдома було насправді дуже комфортно. Складно не було, адже перед диктантом повторювала «Новий український правопис». Щоправда, були деякі моменти, щодо яких я не зовсім впевнена. Звістка про те, що диктуватиме не Авраменко, трохи спантеличила, але Римма Зюбіна була також гарним диктором.

Свою участь у всеукраїнському флешмобі прокоментувала й студентка-журналістка 3-го курсу Зореслава Шеденко:

- Новинка цього року – текст, який читала Римма Зюбіна. Її особливість – художнє прочитання. Особисто мені більше подобається читання Олександра Авраменка, за мовленням якого можна краще зрозуміти розділові знаки. Вдома писати незвично: раніше я писала радіодиктант у школі, останні 2 роки – в університеті. Сподіваюся, що карантин закінчиться й наступного року ми знову зберемося в лекційній аудиторії СумДУ, адже коли ми пишемо диктант разом, то національна єдність відчувається краще.

Нагадаємо, що надіслати текст можна як онлайн, так і офлайн протягом доби. Паперовий варіант треба відправити за адресою: м. Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26, Українське радіо, «Радіодиктант». Також є можливість надіслати фото диктанту або відсканований варіант на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Текст ювілейного диктанту буде оприлюднений на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00.

Текст, фото: Владислава Кріцька, ЖТ-81

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.