Дата публікації:
21 вересня 2021
Кількість переглядів:
349
Поділитися:

16 та 17 вересня в Києві відбулася четверта національна конференція National Media Talk. Подія об’єднала журналістів, редакторів, науковців та медійних менеджерів із усієї країни Участь у форумі взяли й представники кафедри журналістики та філології СумДУ: заслужена журналістка України Алла Федорина й кандидат філологічних наук Алла Ярова.

Ключовими темами цьогорічних дискусій були: «Контент заради змін. Як медіа можуть ставати ініціатором позитивних суспільних зрушень?», «Закони, які нам потрібні. Як і навіщо має змінитися базове медійне законодавство?», «Суспільне: чи можна вважати розмову завершеною?», «Відновлення чи стагнація. Якими є перспективи медіабізнесу після пандемії». Головне спрямування – продуктивна розмова про відносини між українськими ЗМІ та владою, про роль держави в розвитку інформаційного простору й місце медіа у формуванні ідентичності сучасного українця, а також протидії різноманітним маніпулятивним впливам.  

Алла Ярова запропонувала до обговорення проміжні результати наукового дослідження «Номінативна та ідентифікаційна функції державної мови як механізм розвитку людини й нації в аспекті протидії маніпулятивним впливам». Цей проєкт виконує група науковців факультету ІФСК СумДУ в рамках наукового напряму «Гуманітарні науки та мистецтво». Його мета: на основі вивчення закономірностей між функціями мови, інформаційними впливами, розвитком культурних, моральних, інтелектуальних цінностей особистості й нації у соціокультурному, економічному, політичному контексті Північно-Східної України розробити науково обґрунтовану модель актуалізації номінативної та ідентифікаційної функцій державної мови, що виступають гарантами всебічного розвитку людини та нації з огляду на виняткову необхідність протидії маніпулятивним впливам.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.