Дата публікації:
05 червня 2021
Кількість переглядів:
264
Поділитися:

У Конгрес-центрі СумДУ презентували проєкти, що пройшли відбір на конкурсі «Створюй із Суспільним». При нагоді ці результати на зустрічі поєднали з не менш знаковою подією – 2 червня телерадіокомпанії виповнилося 60 років. На презентацію були запрошені й студенти кафедри журналістики та філології.

Керівники філії, продюсерка Оксана Кириленко та менеджер Олександр Такул, розповіли про ті проєкти, які мають запустити на «UA: Суми» у новому телевізійному сезоні. Усі вони були відібрані на умовах конкурсу та створені різними продакшн-студіями. Це програми «Під прицілом», «Еко-люди», «Сковорода. Гастро-байки», «Мамо, я йду в актори». До слова були запрошені команди, які й створили медіпродукцію, що транслюватиметься в новому телевізійному сезоні (до речі, деякі проєкти вже знайомі глядачеві за попередніми сезонами). Представники продакшн-студій розповіли про те, як у них народжувалися ідеї, ті проблеми, що спіткали на шляху до реалізації задумок, досвід співпраці з Суспільним і, звичайно ж, курйозні історії, які виникали під час зйомок.

Окрім презентації вищезазначених проєктів, представники «UA: Суми» розповіли про те, як взяти участь у конкурсному відборі, на яких умовах.

Продюсерка «UA: Суми» Оксана Кириленко наголосила, що студентів-журналістів запросили на презентацію спеціально:

Цей захід – пряма можливість для працевлаштування, а також отримання натхнення для створення та втілення у життя абсолютно свіжих замислів. Нам потрібні новатори. Основне, чого ми чекаємо, – нового подиху та ідей, які б хотіла реалізувати молодь.

Своїми враженнями щодо заходу поділилася студентка 3-го курсу Анастасія Дєдова:

Це, напевно, одна з найцікавіших зустрічей, на якій мені довелося побувати. Я здивована кількістю цікавих проєктів, які реалізуються на нашому телебаченні. Дуже зацікавилася презентованим проєктом та планую у майбутньому співпрацювати із Суспільним.

Наприкінці зустрічі гості мали змогу обговорити у дружній атмосфері свої враження від побаченого й почутого з представниками «UA: Суми» та продакшн-студій.

Марія Рашевська, Артем Король, ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.