Дата публікації:
02 червня 2021
Кількість переглядів:
717
Поділитися:

Першокурсники-медійники зустрілися зі студенткою-четверокурсницею спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю» Мариною Москович. Гостя розповіла про навчання на кафедрі журналістики та філології, а також поділилася практичним досвідом щодо особливостей роботи у сфері реклами.

Марина Москович почала працювати журналісткою наприкінці другого курсу на сайті «Трибуна.Суми». Коли настав час обирати спеціалізацію, вирішила спробувати свої сили в рекламі, адже цікавилася графічним дизайном. Нині студентка поєднує навчання із роботою у відділі бренд-комунікацій СумДУ. Говорить:

Журналістика дуже цікава, однак особисто мені «не лягла до душі». На третьому курсі навчання я вирішила дізнатися, чи є в СумДУ відділ, пов’язаний із рекламою, бо хотіла працювати й навчатися одночасно. Мені пощастило – влаштувалася на роботу в своєму університеті.

На роботі дівчина монтує відео, створює ілюстрації, афіші, інстаграм-маски, займається оформленням сторінок СумДУ в соціальних мережах.

Журналістам-початківцям студентка порадила не боятися кардинальних змін у своєму житті, іти за покликом душі, шукати роботу, яка приноситиме не лише матеріальну користь, а й насолоду. Вона зазначила, що  відсутність нахилів до малювання  не стане на заваді тим, хто хоче займатися рекламою, адже це широка галузь, де є можливість показати різні творчі здібності: створювати лозунги, рекламні тексти, працювати СММ-фахівцем і багато іншого. Потрібно обрати те, що найбільше подобається, і розвиватися в цьому вузькому напрямку.

На завершення гостя поділилася власним секретом, як перетворити професію на хобі:

Задоволення – це навчатися чомусь новому й опановувати самого себе. Як на мене, із цього й складається життя. Якщо ви отримуєте «кайф» від улюбленої справи, то вам не доведеться рахувати хвилини до кінця робочого дня.

Анна Шпурік, Артем Король,  ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.