Дата публікації:
21 травня 2021
Кількість переглядів:
636
Поділитися:

19 травня кафедра журналістики та філології приймала гостей в онлайн-форматі. У межах міжнародної грантової програми DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм» було проведено День відкритих дверей «Open Days DESTIN».

Відвідувачами онлайн-заходу, що тривав півтори години, стали абітурієнти, студенти, викладачі кафедри та журналісти-практики.

Із привітальним словом до учасників заходу звернувся у форматі відеозапису керівник проєкту DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм», проф. Єн Гадд (Університет Бат Спа, Англія). Він розповів про проект, його мету, особливості реалізації.

Приймала онлайн-гостей команда викладачів кафедри журналістики та філології.

Завідувач кафедри журналістики та філології, професор Олена Ткаченко представила результати міжнародної грантової програми DESTIN та відзначила високий потенціал викладацького колективу й сучасне технічне забезпечення навчального процесу як гарантію якісної підготовки фахівців за спеціальністю «Журналістика».

К. пед. н., доц. Ольга Сидоренко презентувала нові навчальні програми з журналістики для бакалаврів і магістрів, а також безкоштовні онлайн-курси з медіаграмотності, які розміщені на платформі https://examenarium.sumdu.edu.ua/promo/program/79.

Про підготовку в аспірантурі кафедри майбутніх науковців-журналістикознавців розповів д. н. із соц. комунік., доц. Володимир Садівничий.

К. н. із соц. комунік., доц. кафедри журналістики та філології Інна Сипченко проконсультувала майбутніх абітурієнтів щодо особливостей цьогорічного вступу на спеціальність «Журналістика» та відповіла на їхні запитання.

Модерував онлайн-захід к. соц. н., доц. Ярослав Яненко, технічний супровід забезпечив заст. декана факультету ІФСК з інформатизації та рекламної політики Денис Конєв.

Гостям онлайн-заходу було запропоновано відеоекскурсію кафедрою та презентації освітніх програм. Варто зазначити, що усі продемонстровані на Дні відкритих дверей відео були створені за участю наших студентів та аспірантів, що є підтвердженням практикоорієнтованості підготовки медіафахівців на кафедрі журналістики та філології СумДУ.

Ярослав Яненко,
доцент кафедри журналістики та філології СумДУ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.