Дата публікації:
22 квітня 2021
Кількість переглядів:
498
Поділитися:

Відбулося планове засідання Експертної ради роботодавців СумДУ спеціальності 061 «Журналістика». Діалог, що між науковцями та представниками медіагалузі триває постійно, цього разу мав продовження в онлайн форматі.

Цього разу на засідання Експертної ради запрошено гаранта ОНП доктор філософії з журналістики, доцента Володимира Садівничого, членів експертної групи доцента Ярослава Яненка та професора Олена Ткаченко.

Саме Олена Ткаченко, як завідувачка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, вітальним словом розпочала засідання та представила тих членів ради, хто брав участь у засіданні: Оксану Кириленко – продюсерку Філії АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Сумська регіональна дирекція», Наталію Розторгуєву – консультанта відділу інформаційно-аналітичної роботи виконавчого апарату Сумської облради, Світлану Безчотнікову – декана факультету філології та масових комунікацій Маріупольського держуніверситету. Офлайн на кафедру завітала голова ради роботодавців, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко.

Першим у порядку денному значився аналіз освітньо-наукової програми «доктор філософії» спеціальності 061 Журналістика 2021 року прийому. Указана ОНП зараз знаходиться на обговоренні. Голова Експертної ради запросила до слова Володимира Садівничого, як гаранта програми. Він зупинився на передумовах оновлення програми, акцентував увагу на відмінностях від попереднього року, особливостях певних компонентів та етапах і правилах затвердження цього документу. У своїх коротких виступах як члени ради, так і голова зауважили, що вони проведуть деталізований аналіз нової освітньо-наукової програми, зустрінуться для консультацій та сформують поради від Експертної ради роботодавців у визначених процедурою обговорення формах і термінах.

Друге питання – практична підготовка здобувачів спеціальності 061 Журналістика освітніх ступенів бакалавр, магістр, доктор філософії. Доповідала пані Лариса Якубенко. Зупинилася на оприлюднених програмах та силабусі практичної підготовки. Також запевнила, що своє бачення програм як освітньо-наукової, так і практичної підготовки рада неодмінно представить після колективного обговорення й певних напрацювань.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.