Дата публікації:
16 квітня 2021
Кількість переглядів:
387
Поділитися:

Студенти, аспіранти та викладачі спеціальності «Журналістика» факультету ІФСК СумДУ активно долучилися до Міжнародної наукової конференції «Регіональна журналістика: реалії, виклики, перспективи».

Працювала конференція на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Серед організаторів також факультет журналістики, інформації і бібліології Варшавського університету та редакція газети «Вільне життя плюс».

Важливі питання регіональної журналістики розглядалися за дев’ятьма напрямами. Представники СумДУ працювали в таких секціях, як «Актуальні виклики регіональної журналістики» (аспірантка Олена Азімова), «Теорія та історія соціальних комунікацій» (аспірантка Оксана Гедз, студентка Анастасія Дєдова), «Медіаекологія, медіапсихологія та медіаосвіта» (доцент Тетяна Ковальова, студентка Єлизавета Хорошева), «Мова у медіапросторі» (аспірантка Вікторія Сучкова). Доцент Володимир Садівничий на пленарному засіданні виголосив доповідь «Із потойбіччя: повідомлення «органів» «ЛНР» та «ДНР» як джерело інформації місцевих медій».

Власними відчуттями, а також враженнями про роботу наукового журналістикознавчого форуму в Тернополі, його організацію поділилися ті, хто навчається на PhD-програмі з журналістики в СумДУ.

Вікторія Сучкова:

– Хочеться подякувати організаторам конференції за те, що зосередилися на проблемах регіональної журналістики. Цікаво було почути науковців, які розповіли про особливості функціонування медіа у різних куточках України. Це цінний досвід і прекрасна можливість обмінятися думками з людьми, які мають схожі наукові інтереси.

Олена Азімова:

– Вразила організованістю робота конференції та значна кількість учасників. Було дуже цікаво послухати доповіді інших та почерпнути щось нове для себе. Отримала досвід виголошення результатів власного напрацювання.

Оксана Гедз:

– Після виступу приємно було почути відгуки та побажання учасників конференції про мої напрацювання. І звичайно ж погоджуюся з думкою всіх, хто працював у нашій секції, про нестачу особистісного спілкування на заходах такого рівня.

Не оминула можливості висловитися емоційно і наша студентка-журналістка Анастасія Дєдова:

– Зазвичай до тернопільської конференції я брала участь лише  в тих, що організовував СумДУ. Проте цього разу вирішила трохи розширити свій «майданчик» для виступів. За таку пропозицію вдячна доцентові Тетяні Ковальовій, із якою готували тези. Взагалі конференції – це дійсно чудова можливість для апробації теми та початку серйозних досліджень. Особливо приємно, коли під час виступу тебе уважно слухають, а потім ще й надають фідбек, як це було цього разу.

 

А ще учасники з Сум – студенти, аспіранти, викладачі – суголосно дякують тернополянам за організацію, за уважне та поважне ставлення до кожного. «Усе минає, і пандемія мине, а наука залишиться» – переконані представники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.