Дата публікації:
30 листопада 2022
Кількість переглядів:
185
Поділитися:

28 листопада завершився навчальний курс «Війна в Україні на картах», у якому взяли участь доцент кафедри журналістики та філології факультету ІФСК Тетяна Ковальова, студенти Анна Шпурік і Артем Король. Також були запрошені викладачі та студенти факультетів та кафедр журналістики українських ЗВО й журналісти-початківці із регіональних медіа.

Texty.org.ua спільно з чеською громадською організацією «Асоціація з міжнародних питань» упродовж п’яти тижнів навчали учасників працювати з даними та створювати власні проєкти.

Навчальний курс складався із теоретичних і практичних блоків, опрацювання яких допомогло учасникам отримати базові знання та навички для створення візуального сторітелінгу на основі мап. Базова тема курсу – робота з даними, пов’язаними з війною в Україні.

Разом із менторами учасники пройшли весь шлях від вибору тематики до представлення готового матеріалу – статті та візуалізації. На розгляд були представлені різнотематичні медіатексти, які доповнювалися інтерактивними картами. Розроблені проєкти найближчим часом будуть оцінені та оприлюднені на сайті www.checkregion-ua.info. Найкращі – нагороджені цінними подарунками. Проєкт реалізовано за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії.

Навіть блекаут не заважає нашим викладачам і студентам навчатися, адже #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.