Дата публікації:
18 листопада 2022
Кількість переглядів:
339
Поділитися:

Про початок фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» розповіли на онлайн пресконференції його організатори та причетні.

Причетними передусім є учні шкіл і керівники їхньої творчої діяльності – вчителі. Організаторами – кафедра журналістики та філології Сумського державного університету, Сумський прес-клуб, Сумська обласна організація Національної спілки журналістів України та Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Із журналістами та школярами області спілкувалися завідувач кафедри, співголова організаційного комітету фестивалю, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Володимир Садівничий, координаторка фестивалю, голова журі конкурсу шкільних медій та юних авторів, доцентка кафедри Алла Федорина, членкиня оргкомітету та журі, доцентка кафедри Алла Ярова, членкиня журі конкурсу медій, керівниця навчальної телестудії cтудTV «11 поверх» Раїса Стоян, керівники творчих напрямів фестивалю – доцент Ярослав Яненко, старша викладачка Олена Бондаренко, аспірант Олександр Горда.

Взяла участь у пресконференції Ірина Романова – керівник пресцентру «Інтерсвіт» Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату. Саме її вихованка Олександра Костюченко на минулорічному фестивалі стала переможцем конкурсу юних авторів імені Василя Чубура. Дівчина брала інтерв’ю у мами воїна-азовця, який на той час, пораненим, перебував на заблокованій Азовсталі.

Для організаторів фестивалю, – говорить Алла Федорина, – Саша теж стала маленькою героїнею, категорично відмовившись від грошової премії за перемогу й перерахувавши її для потреб ЗСУ та частину – Конотопському притулку для тварин.

Загалом під час фестивалю, що завершиться у червні 2023 року, заплановано проведення конкурсу шкільних видань і юних журналістів; конкурсу рекламних проєктів «Восьма барва»; онлайн занять для бажаючих навчитися журналістиці;  онлайн/офлайн занять у школі медіаграмотності; онлайн занять у клубі «Поспілкуємось», який включатиме і консультування з мовної підготовки до НМТ; знайомство з роботою кафедри журналістики та філології і професією журналіста.

Організатори також оголосили основну тему нинішнього фестивалю – «Я на сторожі України поставлю слово». Зазначивши при цьому, що вона спрямована на медіаграмотність дітей та, як і минулого разу, має бути виконана не як шкільний твір, а саме як журналістський матеріал.

#Медіасвіт_веде_у_всесвіт. Сміливо виходьте на цю дорогу!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.