Дата публікації:
11 липня 2022
Кількість переглядів:
767
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ згадували, посміхалися, ховали сльози, дякували, бажали здобутків… А називалося це – вручення дипломів випускникам-бакалаврам.

Наказ про присвоєння освітнього ступеня бакалавра та відрахування з числа студентів, що його зачитала декан факультету ІФСК Олена Сушкова, пролунав 6 липня на кафедрі журналістики та філології. Дипломи отримали пів сотні випускників і випускниць освітніх програм «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю». І, до речі, шестеро – з відзнакою! Це Анастасія Дєдова, Діана Зубар, Марія Крикуненко, Владислава Кріцька, Карина Чорнобук та Зореслава Шеденко.

Вручення дипломів відбувалося в теплій, родинній атмосфері. Студенти та викладачі разом згадували яскраві зворушливі моменти з навчання, жартували, обмінювалися побажаннями. Випускники дякували за настанови, терпіння, підтримку та знання, здобуті за роки навчання.

– Ми пережили все… І через камеру, і через телефони, і в аудиторіях. Ми намагалися максимально бути поруч, наскільки це можливо. Будь-якими способами, – прокоментувала Тетяна Чекотило  після  урочистостей.

– Студентські роки дали мені дуже багато: знання, друзі, досвід, емоції та враження. Зараз я вже працюю на телебаченні. І це завдяки кафедрі журналістики, – додала Валерія Барикіна.

Дуже влучно про свої студентські роки висловилася випускниця Зореслава Шеденко:

– Ці чотири роки зняли з нас ті рожеві окуляри, з якими ми вийшли зі школи, та вдягли окуляри, через які ми краще бачимо цей світ.

Крім того дівчина зауважила, що дистанційне навчання, яке становило більшу частину з цих чотирьох років, особливо не позначилося ні на якості освіти, ні на студентському  житті:

– Попри війну та карантин ми все одно навчилися тому, чому мали навчитися.

На завершення бакалаври-масмедійники розіграли цікаву сценку «викладачі очима студентів», де, не називаючи імен, спробували показати, якими вони бачать своїх наставників. Переважно «образи» вгадувалися безпомилково, а над деякими треба було добре поміркувати.

Більшість випускників наголошує, що мають наміри продовжувати здобувати освіту за ступенем «магістр», а отже, вже у вересні  знову зможуть повернутися «за парти».

Випускників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вітала директорка регіонального телеканалу «Відікон» Наталія Братушка. Представниця стейкхолдерів побажала молодій когорті дипломованих фахівців бути завжди впевненими в собі та власних силах, адже це найголовніше не лише в професії журналіста, але й  загалом у житті.

Завідувач кафедри журналістики та філології, доктор наук із соціальних комунікацій Володимир Садівничий побажав «Відчувати себе в професії та відчувати себе потрібним суспільству».

#Медіасвіт_веде_у_всесвіт. І назад немає вороття...

Юлія ШУМИЛО, магістрантка групи ЖТм-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.