Дата публікації:
29 червня 2022
Кількість переглядів:
268
Поділитися:

Доцент кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Тетяна Ковальова взяла участь у тренінгу з цифрової безпеки, що відбувся 24 червня.

Проводив тренінг експерт із питань цифрової безпеки ГО «Інтерньюз-Україна», консультант Школи цифрової безпеки DSS380, експерт проєкту TrollessUA Павло Бєлоусов.

Тренер-експерт особливу увагу зосередив на висвітленні питань щодо збереження своєї інтелектуальної власності, що включають теми захисту облікових записів від зовнішніх загроз, конфіскації, втрати інформації, налаштування конфіденційної комунікації в соцмережах тощо.

На тренінгу учасники вчилися захищати персональну інформацію, щоб мінімізувати ймовірність її втрати або доступу до неї інших осіб.

– Оскільки в умовах війни існує загроза фізичної втрати даних, то важливим є створення резервних копій та збереження кодів відновлення, – наголосив Павло Бєлоусов.

У ході роботи обговорили, де найкраще зберігати та як ділитися найважливішими документами, як налаштовувати захист інформації з мобільних пристроїв через 2-факторну аутентифікацію, програми генераторів кодів.

Учасники набули навичок дотримання заходів безпечного користування камерою та мікрофоном мобільних пристроїв, захисту інформації з екрану тощо. Розглянули переваги й недоліки різних способів блокування пристроїв щодо ймовірності зламати обраний код.

Викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, навчаються для навчання інших. Усі розуміють просту істину: #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.