Дата публікації:
20 червня 2022
Кількість переглядів:
535
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ пройшли захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт. Випускники 2022 року входять у журналістську сім’ю.

Рішенням екзаменаційної комісії освітній ступінь «бакалавр» присвоєно 47 випускникам і випускницям денної, заочної, дистанційної та паралельної форм навчання. 23 захистили кваліфікаційні роботи на «відмінно». Лише одна трійка намалювалася – сто відсотків випадково…

Шість випускниць денної форми навчання отримають дипломи з відзнакою: Анастасія Дєдова, Діана Зубар, Марія Крикуненко, Владислава Кріцька, Карина Чорнобук, Зореслава Шеденко. Так склалося, що всі вони з однієї групи.

Владислава Кріцька, щойно почувши вердикт екзаменаційної комісії про відмінну оцінку та присвоєння кваліфікації «бакалавр журналістики», прокоментувала:

– Цього року захист відбувся в синхронно-асинхронному форматі, що для мене, чесно кажучи, зменшило нервову напругу під час доповіді. Загалом панувала доволі невимушена атмосфера, і це також допомогло не хвилюватися та зосередитися на представленні роботи. Наприкінці ми сказали одне одному прощальні слова – і це мабуть найприємніше закінчення навчання в університеті. Але сподіваюся зустрітися з одногрупниками в магістратурі.

Практично всі кваліфікаційні роботи – це творчі проєкти: добірки текстових, аудіо-, відео- та візуальних матеріалів. Більшість із них створена в останні місяці й так чи інакше стосуються війни: розповіді про волонтерів, щоденникові записи від знайомих, фото окупованих а потім звільнених населених пунктів Сумської області тощо.

– Цей захист бакалаврів дуже особливий для мене, для усіх нас. Те, що ми як країна пережили за останні три з половиною місяці, зробило нас сильнішими й довело, що ми захищаємо справді цінне. Справді цінне – це не просто наша країна, це і наше майбутнє, наші діти, наші студенти, наша віра в силу знань і освіти. Той рівень знань, аналізу, критичного мислення, чутливості, поваги та розуміння аудиторії, який показали наші студентки і студенти на захисті, підтверджують високу якість роботи усієї кафедри журналістики та філології СумДУ. Я вірю, що наші бакалаври робитимуть нашу журналістику і медіакомунікації якіснішими. Мої шанування випускникам, – зауважила голова екзаменаційної комісії Тетяна Федорів, відома журналістка, заступниця голови правління ГО «Громадське радіо», докторка наук із державного управління. 

Упродовж п’яти днів захистів студенти не лише на прикладі практичних доробків демонстрували здобуті знання й навички, вони ще й хвилювалися, сперечалися, відповідали на запитання, переконували та, звичайно ж, посміхалися. 

– Попри війну та викликану нею незрозумілість перших двох місяців, нам вдалося найголовніше – забезпечити навчальний процес, налаштувати переважну більшість студентів на роботу, гідно організувати захист кваліфікаційних робіт. Попереду наших випускників чекає отримання дипломів і прекрасне життя в професії. Кращі вступають у магістратуру а потім в аспірантуру, – резюмував завідувач кафедри Володимир Садівничий.

Життя іде. Навчальний процес на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ неперервний, підготовка фахівців триває постійно. Адже шлях, по якому #медіасвіт_веде_у_всесвіт, нескінченний.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.