Дата публікації:
16 травня 2022
Кількість переглядів:
505
Поділитися:

12 травня 2022 року до студентів-другокурсників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ завітала Ірина Чернявська – головна редакторка та співзасновниця «Profi Space media», керівниця прес-служби компанії «Agricom Group», викладачка МЕГУ імені Степана Дем’янчука. Зустріч зі стейкхолдером пройшла в режимі відеоконференції в рамках проведення практичного заняття з дисципліни «Теорія, методика і практика журналістської творчості».

Розповідаючи про роки роботи в різних медіа, зокрема Investgazeta та «Бізнес», про зацікавленість не лише журналістикою, а ще й піаром, про співпрацю з представниками великого бізнесу України, які входять до національного топ-рейтингу «Forbes» та про підготовку з ними інтерв’ю, Ірина Чернявська наголосила:

– Потрібно розуміти, що людина, в якої берете інтерв’ю, не «відкриється» просто так, не розповість цікаву історію, не повідомить сенсаційні факти. Для того, аби отримати класний результат, варто створити атмосферу довіри між інтерв’юером і респондентом. Журналіст має постійно вчитися власній професії, працювати над професійною майстерністю, опановувати нові технологічні інструменти тощо.

Відповідаючи на запитання студентів щодо прибутковості медіабізнесу, і приватного зокрема, в Україні, гостя акцентувала увагу на тому, що ідея передплати реципієнтами контенту в сучасних українських реаліях є неприбутковою для мас-медій, і його можуть дозволити собі, наприклад, блогери.

– Для рентабельного розвитку медіа потрібно напрацювати професійний досвід, мати важливі знайомства на ринку та багато працювати, – сказала вона.

Студенти почули відповіді на всі свої запитання, отримали корисний практичний досвід спілкування з фахівцем галузі, подякували Ірині Чернявській за відверту та змістовну розповідь про ділову журналістику. Чергове навчання зі стейкхолдером справило на них неабияке враження, дозволило вкотре переконатися в особливості професії журналіста.

Марія Рашевська, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.