Дата публікації:
12 травня 2022
Кількість переглядів:
478
Поділитися:

«Придумайте запитання для інтерв’ю з Ліною Костенко». Саме таким було останнє завдання на онлайн-уроці для учасників фестивалю «Медіасвіт веде у всесвіт» від кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Учні та їхні наставники запропонували запитання досить цікаві – світоглядні, особистісні, літературознавчі. Як ви розумієте, заняття було присвячене інтервʹю – як методу збирання інформації та як жанру.

Онлайн уроки стали складовою фестивалю, що проходить під девізом «Кафедра журналістики та філології – школярам Сумщини». Вони зосереджені на темах, що розкривають «ази» журналістики. Бо ж розуміння основ є одним із аспектів медіаграмотності, дуже важливої сьогодні.

Окрім того, зауважує ведуча спілкування, доцентка кафедри Алла Федорина, чи не всі учасники навчання мають на меті взяти участь у ще одному заході фестивалю – конкурсі юних авторів. А однією з його умов є написання творчої роботи в якомусь із журналістських жанрів. Тому на зустрічах ідеться про мету журналістики, відмінність у написанні шкільного твору й журналістського матеріалу, про жанри інтерв’ю та репортажу – саме ті, які можуть використати школярі для участі у конкурсі.

Звичайно ж, не всі, хто зареєструвався на фестиваль, мають змогу долучитися до нього – війна внесла корективи у життя кожного з нас. Проте, наприклад, юні журналістки з Охтирки та їх керівниця пані Тетяна Стась навіть із-за кордону виходять на зв’язок і беруть участь у заняттях. Адже головне – бажання навчитися та розуміння, що #Медіасвіт_веде_у_всесвіт. А кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ рада бачити таких мотивованих школярів як своїх майбутніх студентів.

Усіх, хто хоче долучитися, – приєднуйтеся. Заняття проводяться за розкладом на Google Meet. Ось посилання на відеодзвінок: https://meet.google.com/btx-rrdb-esb.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.