Дата публікації:
10 травня 2022
Кількість переглядів:
243
Поділитися:

Бути професіоналом, глибоко розуміти власну медійну спеціалізацію та, перш за все, залишатися патріотом України. Такими були головні теми практичного заняття студентів 2 курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. 5 травня 2022 року вони зустрілись із Олександром Голіздрою, власником агенції «Маркет.Інфо», керівником прес-служби аграрної компанії «KSG agro».

У режимі відеоконференції гість розповів студентам про себе, зазначивши, що працював керівником прес-служб у промислових компаніях українського Донбасу, після переїзду до столиці України очолював управління зі зв’язків із громадськістю інвестиційної компанії, системного банку, займався медіа-проектами в структурі Мінекономіки України. Згодом очолив комунікаційну агенцію, що працює з енергетичними, аграрними та промисловими підприємства країни.

Увагу студентів гість акцентував на співпраці агентства з аграрною компанією «KSG agro», її головним акціонером та керівником Сергієм Касьяновим. Медійник підкреслив, що з початку війни аграрії активно допомагають ЗСУ та теробороні Дніпропетровської області, де розташоване виробництво.

Студенти запитували у гостя не лише про його професійну діяльність, але й задавали питання з багатьох аспектів життя воюючої країни. Марія Рашевська – «Як повели себе після початку війни Ваші колеги-медійники?»; Артем Король – «Чи будуть далі інвестиції в аграрний сектор України?»; Вадим Дзекунов – «Які тематичні спеціалізації журналістики найбільше справили вплив на гостя, зважаючи на його широкий спектр діяльності?»; Аліна Шевченко – «Чи буде продовольча криза у вітчизняному сільськогосподарському виробництві, зважаючи на війну?» тощо.

Олександр Голіздра детально відповів на кожне питання, зазначивши, що жоден із колег-медійників не зрадив Батьківщині, всі активно беруть участь в інформаційні боротьбі з ворогом; після нашої Перемоги інвестиції в аграрний сектор України лише зростатимуть; щодо тематичних спеціалізацій журналістики він зазначив, що, перш за все, варто глибоко знати галузь, про яку пишеш; а кризи продовольства не буде – Україна буде з хлібом!!!

За підсумками розмови всі її учасники погодилися, що #медіасвіт_веде_у_всесвіт, а значить журналістський всесвіт починається із професійних стандартів, якісних медіа та сучасної освіти.

Нагадаємо, кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ регулярно організовує спілкування студентів зі стейкхолдерами – провідними фахівцями й експертами своєї галузі.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.