Дата публікації:
09 травня 2022
Кількість переглядів:
427
Поділитися:

Черговий урок медіаграмотності для школярів кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ провела зі старшокласниками Лебединського закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів № 1. Досвідом ділилися заслужений журналіст України, доцент кафедри Алла Федорина, заступник завідувача кафедри Інна Сипченко, модерував захід аспірант Олександр Горда.

Алла Федорина у зрозумілій для юнаків і дівчат формі розповідала про норми поведінки в соціальних мережах, особливості створення постів та інших повідомлень. Акцентувала увагу на необхідності ретельного відсіювання великих обсягів інформації, що проходить у соцмережах, особливо зважаючи на протистояння ботам та фабрикам тролів країни-агресора, що намагаються нав’язувати українцям брехливі меседжі.

Володимир Садівничий, завідувач кафедри, підкреслив, що на війні професія мас-медійника не менш важлива, ніж військові спеціальності. Правдива інформація – це потужна сучасна технологічна зброя, що вражає ворога та доносить об’єктивні повідомлення до українців і всього світу.

Інна Сипченко говорила про деталі цьогорічної вступної кампанії до вишів, максимально широко розповівши про вступ саме на факультет ІФСК СумДУ та спеціальність «Журналістика». Серед іншого вона акцентувала увагу на можливостях навчання, відпочинку й особистісного розвитку студентів-медійників, пояснила особливості вступу пільгових категорій тощо.

Від імені старшокласників та адміністрації школи подякувала за змістовний захід Ірина Тимошенко, заступник директора з НВР Лебединського ЗЗСО І–ІІІ ступенів № 1. Зустріч із викладачами кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, на її думку, дала старшокласникам чимало корисної інформації, для багатьох із них допоможе визначитися з майбутньою професією. І, врешті-решт, старшокласники змогли переконатися, що #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.