Дата публікації:
29 вересня 2020
Кількість переглядів:
507
Поділитися:

Уже традиційним на початку осені для кафедри журналістики та філології стало заслуховування звітів аспірантів. Тож на друге в цьому навчальному році засідання кафедри були запрошені аспіранти – майбутні доктори філософії зі спеціальності 061 «Журналістика».

Засідання кафедри проходило в дуальній формі – онлайн та офлайн-режимах, що вже стали звичними в умовах пандемії.

Початкове слово мали аспіранти четвертого року навчання, а завершили звітування «першокурсники». Молоді вчені окреслили стан готовності наукових розвідок, звітували про кількість підготовлених статей та їх розміщення, участь у конференціях, складання іспитів тощо. Після докладів майбутніх докторів PhD, їхніх відповідей на поставлені запитання, виступів наукових керівників відбувалося голосування. Усі аспіранти отримали позитивні результати – їхні звіти були ухвалені членами кафедри.

Нагадаємо, що підготовка здобувачів вищої освіти ступеня «Доктор філософії» зі спеціальності 061 «Журналістика» провадиться з 2016 року. У 2019 році було ліцензовано підготовку іноземних громадян. Узагалі ж підготовку аспірантів на кафедрі журналістики та філології Сумського державного університету було розпочато у 2012 році – на той час за спеціальністю 27.00.01 «Теорія та історія соціальних комунікацій». За цією спеціальністю захищено 6 дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата наук.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.