Дата публікації:
16 березня 2020
Кількість переглядів:
563
Поділитися:

Міжнародна команда експертів оцінила оновлені навчальні програми з "Журналістики", які розробили викладачі кафедра журналістики та філології СумДУ в межах грантового проєкту «DESTIN – Журналістська освіта задля демократії в Україні: розвиток стандартів, доброчесності й професіоналізму» 

До команди експертів увійшли Президент EJTA (European Journalism Training Association), викладач Віндесгеймського університету (Нідерланди) Ніко Дрок, експерт з якості освіти World University Service (Австрія) Марк Шварцлі, представниця Громадського радіо Ірина Кондратенко та представник Української асоціації студентів Костянтин Ковалішин.

Для всебічного та об’єктивного оцінювання якості підготовки майбутніх бакалаврів та магістрів за спеціальністю "Журналістика" експерти протягом дня провели низку закритих зустрічей із викладачами, студентами, випускниками кафедри й роботодавцями, ознайомилися з матеріально-технічним забезпеченням. 

Наприкінці дня експерти зазначили, що були приємно вражені роботою колективу кафедри й висловили кілька цінних порад і пропозицій. Найближчим часом планують надіслати детальний аналітичний звіт. 

Кафедра журналістики та філології має розпочати навчальний процес за новими програмами у вересні 2020 року. 

Нагадаємо: мета проєкту «DESTIN» – узгодження навчальних програм з журналістики в Україні з Європейською рамкою кваліфікацій (EQF), зокрема європейськими стандартами доброчесності та професіоналізму, покращення зв’язку між студентами й медіаіндустрією.

Розробці нових програм передувала низка продуктивних зустрічей представникыв кафедри з учасниками DESTIN у Баті (Великобританія), Києві, ознайомлення з досвідом журналістської освіти у Швеції та Польщі

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.