Дата публікації:
09 вересня 2019
Кількість переглядів:
755
Поділитися:

Навчальний рік для старшокласників Сумської гімназії № 1 розпочався нетрадиційно. У супроводі викладачів кафедри журналістики та філології СумДУ Юлії Бондаренко та Світлани Воропай вони відвідали Польщу. Поїздка відбулася у рамках медіаосвітньої роботи кафедри журналістики та філології

Старшокласники взяли участь у проекті під назвою «Musiktreffen». Окрім них, до заходу долучилися також учні польської та німецької шкіл.

У результаті тижневої співпраці школярі підготували та презентували концерт, який пройшов у театрі міста Квідзин, де були присутні представники мерії міста та адміністрації місцевих шкіл.

Після концерту польські школярі запросили українських та німецьких товаришів до своєї школи, де провели цікаву екскурсію.

Окрім роботи над спільним музичним проектом, учні відвідали місто Сопот, де ознайомилися з місцевими пам’ятками. Знайомство з історією Польщі та інших європейських держав відбулося в музеї «Солідарність» у місті Гданськ. Відверта історія боротьби польського народу за демократію вразила школярів.

Учениця 11-Г класу Єлизавета Ворона зазначила:

- Ми знали лише деякі факти про Польщу та її минуле, а після відвідання музею ми начебто відкрили для себе нову країну. Вивчення історії країни в музеї, через знайомство з реальними речами з минулого, до яких ти можеш доторкнутися, є дуже цікавим та ефективним.

Свої враження про поїздку українські гімназисти кожного дня відображали в матеріалах, які розміщували в соціальних мережах та на власних каналах в YouTube, практикуючи журналістські навички, які вже через рік вони зможуть вдосконалювати в Сумському державному університеті.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.