Дата публікації:
12 серпня 2019
Кількість переглядів:
430
Поділитися:

Літо – час не тільки для відпочинку, а й для нових змін та відкриттів. Саме такі зміни та відкриття очікували на учасників літньої школі молодих журналістів, що проходила на базі кафедри журналістики та філології Сумського державного університету. Медіатренінги є спільним проектом Interlink Academy (м. Гамбург, Німеччина), Сумського державного університету та громадської організації «МедіаКомпас»

Організатори проекту відібрали 24 учасники. Це представники різних областей України – Полтавської, Київської, Харківської і, звичайно, Сумської.

Протягом 10 днів учасники літньої школи плідно трудилися: опановували навички написання сильних текстів, вчилися брати інтерв’ю, працювати з даними, робити фото та знімати відео, дізналися про журналістську етику та стандарти, а наприкінці створили власні проекти. Спеціально розроблена програма містила не тільки лекції, а й багато практик. Навчання проходило під керівництвом кваліфікованих тренерів: Дмитра Бондаря, Тетяни Мостіпан та Надії Бабинської-Вірної. Окрім того, учасники проекту подорожували, спілкувалися з представниками медіасфери.

Один із днів був відведений на екскурсію по Сумах. Учасники школи дізнатися багато нового про історію міста. Проте вони не просто відпочивали – робили перші професійні фоторепортажі.

Відвідали учасники школи й філію українського Суспільного мовлення «UA Суми», де дізналися про особливості діяльності організації, специфіку роботи на радіо та телебаченні.

А ще онлайн спілкувалися з редактором та ведучим програми «Наші гроші» Денісом Бігусом. Він розповів про роботу редакції журналістських розслідувань, розкрив деякі секрети ведення програм, створених у такому жанрі, відповів на запитання учасників школи.

Про успішне ж завершення навчання свідчили створені учасниками проекти. Кожна з презентованих робіт мала свої родзинки. Однак найкращою, на думку експертів, стала робота під назвою «ProSEX», яку її натхненники й творці зробили у вигляді просвітницького телеграм-каналу для підлітків.

Поділилася своїми враженнями від школи й дала поради тим, хто в майбутньому планує взяти участь у проекті, учасниця команди переможців Люба Бугайцова:

- Я хочу сказати, щоб майбутні учасники не боялися виражати своє «я», показувати свої нові ідеї, експериментувати. Враження у мене лише позитивні. Навчання було дуже насиченим. Наші ментори та організатори доклали максимум зусиль, щоб створити всі умови для навчання. Я дуже рада, що провела тут час. Навички, які я отримала, обов’язково знадобляться в подальшому.

Нагадаємо, що школа молодих журналістів уже втретє проходить на базі кафедри журналістики та філології СумДУ.

Анастасія Дєдова, учасниця школи

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.