Дата публікації:
29 травня 2019
Кількість переглядів:
701
Поділитися:

На базі кафедри журналістики та філології відбулася XV Всеукраїнськіа науково-практична конференція «Журналістська освіта в Україні: світові професійні стандарти»

Участь у конференції взяли викладачі, аспіранти та студенти кафедри, а також усі охочі розповісти загалу про свої наукові здобутки в медіасфері.

Конференція щорічно проводиться напередодні Дня журналіста і дня створення кафедри журналістики та філології. Цього року 22 червня кафедрі, як і конференції, виповниться п’ятнадцять років.

Із вітальним словом до учасників конференції звернулася співголова організаційного комітету, завідувач кафедри, професор Олена Ткаченко. Вона наголосила, що наука відіграє велике значення в будь-якій сфері, журналістиці – тим більше, оскільки існування будь-якого медіа не можливе без дослідження інформаційного ринку, аудиторних уподобань тощо. Олена Ткаченко зазначила, що саме наука є рушієм змін та прогресу.

На пленарному засіданні розглядалися наукові роботи з літературознавства, мовознавства та журналістики. Канд. пед. наук, доц. Ольга Сидоренко виступила з доповіддю «Концептуальна модель підготовки магістрів журналістики в СумДУ в контексті світових професійних стандартів». Вона розповіла про певні перспективні зміни програми навчання студентів. Канд. філол. наук, доц. Ірина Жиленко виступила з доповіддю на тему «Експресіоністська поетика у малій прозі міжвоєнного двадцятиліття». Канд. філол. наук, доц. Ірина Серебрянська представила загалу доповідь «Освіта як об’єкт мовознавчих досліджень». Завершив пленарне засідання канд. соц. наук, доц. Ярослав Яненко. Тема його виступу – «Сюжети казок як основа для сторітеллінгу». До речі, троє останніх спікерів – докторанти, які незабаром мають поповнити список науково-професорського складу кафедри журналістики та філології дипломами докторів наук.

Модерували пленарне засідання д. наук із соц. комунік., доц. Володимир Садівничий та канд. філол. наук., доц. Світлана Воропай.

Студенти, магістри та аспіранти мали слово вже на секційних засіданнях. Тож аудиторія поділилася за такими секціями: «Інформаційний процес та сучасні прикладні комунікаційні технології», «Масові комунікації: мовно-публіцистичний аспект».

– Наступного року ми змінимо формат пленарного засідання. Дамо можливість виступити аспірантам, а також запрошуємо студентів, – зазначила Олена Ткаченко. Вона також висловила вдячність за виступи та побажала всім успіхів.

Катерина Шестак, ЖТ-61

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.