Дата публікації:
25 лютого 2019
Кількість переглядів:
765
Поділитися:

Наука – механізм, що запускає й контролює розвиток людства. Без неї неможливий прогрес. Коли ж починати наукову діяльність, як не в студентські роки? Тим паче, є всі умови. Щоб залучити студентів молодших курсів до науки, в СумДУ створили конференцію «Перший крок у науку». Спочатку в ній брали участь лише студенти технічних спеціальностей, але зараз є секції як суспільно-гуманітарного, так і природничо-математичного профілів

У Конгрес-центрі СумДУ 24 лютого відбулася Х конференція «Перший крок у науку». Працювали вісім секцій, тези доповідей подали більше, ніж 150 учасників. Кафедру журналістики та філології СумДУ представляли 12 студентів.

Перший блок презентацій був присвячений мовно-психологічним темам, другий охоплював масові комунікації та літературні дослідження. Зокрема говорили про психологічні механізми захисту, толерантність у журналістиці, фразеологізми в журналістських текстах, мовні особливості сумських студентів, емоційний інтелект, емоційний стан військовослужбовців, стрес у житті студента, вплив емоцій на пам’ять особистості, порядок денний у мас-медіа, ярлики як метод масовокомунікаційного впливу, меми як інструменти інформаційної війни, фільм «Гаррі Потер» як зразок масової культури, образи жінок у творчості М. Арцибашева та Є. Кононенка, тему кохання в оповіданнях К. Гамсуна, а також самотність серед різних вікових категорій.

По завершенні виступів доповідачі таємним голосуванням обирали найкращі презентації. Усі учасники отримали подяки за активну участь та якісну підготовку, а переможці – призи. Перше місце в секції зайняла першокурсниця кафедри журналістики та філології Єлизавета Хорошева, яка зайняла перше місце з доповіддю "Навішування ярликів як метод масовокомунікативного впливу". Грамотами за третє місце нагороджені, крім інших, наш студент першого курсу Артем Ющенко та студентка другого курсу Марина Москович.

Зореслава Шеденко, ЖТ-81

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.