Дата публікації:
17 травня 2018
Кількість переглядів:
797
Поділитися:

Інфографіка, громадянське суспільство, жанри відеоблогів, реклама, сучасний самвидав – ці та інші питання обговорювали на XIV науково-практичній конференції «Журналістська освіта в Україні: світові професійні стандарти», що відбулася 17 травня на кафедрі журналістики та філології СумДУ

Учасники – викладачі, аспіранти й студенти кафедри. Працювали в трьох секціях: 1) Інформаційний процес та сучасні прикладні комунікаційні технології; 2) Рекламні комунікації у сучасному суспільстві; 3) Масові комунікації: мовно-публіцистичний аспект.

Завідувач кафедри Олена Ткаченко привітала присутніх, наголосила на важливості та актуальності наукових досліджень, зокрема у галузях журналістики, реклами, PR, літератури, особливо сьогодні, коли з'являються нові й нові тенденції, шляхи й проблеми їх розвитку та вивчення.

“Насправді ніколи не думала, що мені колись доведеться займатися наукою. Однак сьогодні захист студентських наукових робіт особисто мені довів, що це нереальний досвід, який ти не отримаєш на парах. Бачити доповіді викладачів і виступати поруч із ними – це велика честь і доказ того, що «не святі горщики ліплять". Усьому можна навчитися, головне тільки не лінуватися. До прикладу, тема фензінів, яку я досліджувала, була нова не лише для мене. Сподіваюся, що кожен отримав щось цікаве для себе від кожного виступу», – ділиться враженнями Софія Постолатій, студентка групи ЖТ-51.

«Конференція – це гарний урок для кожного студента, тому що він отримує дуже важливі навички для подальшого існування у світі. До прикладу, навичка публічного виступу. Адже не кожен може цим похизуватися. Впевнена, студенти які відвідали більше чотирьох конференцій, спокійно почуваються перед публікою. Для університету це рейтинг, це світлі уми ВИШу, які рухають вперед науку! Єдина порада: наукою потрібно займатись з великим, власним бажанням. Тільки тоді це буде цікаво та корисно», – зазначає Валентина Немеш, студенка групи ЖТ-62рк.

 Тетяна Пляшник, ЖТ-71

 Фото: Ігор Губар, ЖТ-72

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.