Дата публікації:
17 травня 2018
Кількість переглядів:
906
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології СумДУ взяли участь у святкуванні Дня науки

Пишне святкування, усміхнені викладачі, веселе студентство, вражені школярі, – так можна описати дійство, що 16 травня відбувалося на площі біля центрального корпусу СумДУ.

– Університет сьогодні – один із лідерів серед українських вищих закладів освіти щодо наукової діяльності. І в усьому цьому беруть участь наші студенти. Цей традиційний фестиваль присвячений презентації інноваційної сторони діяльності й багатьох інших аспектів, які дають можливості для якісного розвитку особистості, – звернувся до гостей ректор Анатолій Васильєв.

У наметовому містечку гості знайомилися з інститутами й факультетами, службами й громадськими організаціями університету, бачили наукові розробки, брали участь у захоплюючих квестах та ділових іграх, смакували кашею, пиріжками, каталися на автомобілі Автошколи СумДУ.

Студенти кафедри журналістики та філології у наметі факультету іноземної філології та соціальних комунікацій презентували майстер-класи з журналістики та рекламної діяльності. Вони пропонували школярам пройти квест, виконуючи завдання якого діти вчилися шукати інформаторів, збирати факти, брати інтерв'ю. Близько сорока школярів упоралися із завданнями й отримали сувеніри, книги та солодощі в подарунок. 

– Я зараз у восьмому класі, нас привезли сюди зі школи. Мені дуже хотілось би стати в майбутньому журналістом, тому мені порадили підійти саме до вашого намету. Я залюбки спостерігаю, як професійно студенти беруть інтерв’ю, знімають на камеру, фотографують. У вас мені навіть смайлик подарували, – поділилася враженнями школярка Вікторія Мишинська. 

 Каріна Хачатар'ян, ЖТ-61

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.