Дата публікації:
18 квітня 2018
Кількість переглядів:
562
Поділитися:

Журналіст, голова Всеукраїнської громадської організації «Комісія з журналістської етики» Андрій Куликов провів на кафедрі журналістики та філології СумДУ цикл тренінгів «Новини: як створювати справжні й викривати несправжні».

Перший тренінг відбувся 16 квітня. Андрій Куликов розповів про критерії відбору новин та поділився рекомендаціями, як можна розпізнати фейк серед якісних матеріалів. Він нагадав про відомий французький гумористичний журнал «Прикута качка», де висвітлювались пародії на українські новини. На прикладі одного з матеріалів тренер показав, як виявити фейк. У новині йшлося, що Петро Порошенко під пісню «Молода вовчиця» подарував Олегу Віннику у Вінниці букет квітів. Журналіст розвінчав цю новину-пародію, паралельно даючи поради, як не потрапити на гачок неякісних медіа.

Того ж дня Андрій Куликов та медіа-експерт Олег Пастухов презентували збірку власних перекладів світових рок-хітів “Бог дав рок-н-рол тобі”. Зустріч закінчилася автограф-сесією.

Наступний ранок присвятили темі якості журналістського матеріалу, професійних умінь, необхідних, щоб створювати хороший інформаційний продукт.

Тренінги відбулися за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.