Дата публікації:
20 квітня 2018
Кількість переглядів:
1280
Поділитися:

Студентка другого курсу Каріна Хачатар'ян виборола ІІ місце на Всеукраїнському етапі міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Каріну підготувала викладач кафедри журналістики та філології СумДУ Наталія Прокопенко.

"Чесно, я не розумію, як можно готуватися з нею і не посісти призового місця, – розповідає Каріна. – Починаючи з першого курсу, ми написали десятки різножанрових творів і обговорили безліч можливих тем. Але тему не вгадали все одно. На Всеукраїнському етапі нам запропонували написати наукову статтю до журналу, порівнюючи в ній образ Кавказу в творчості Тараса Шевченка та творчості класиків Олександра Пушкіна, Михайла Лермонтова, Адама Міцкевича тощо. Я добре знаю поему «Кавказ» Тараса Шевченка, тож проаналізувати її було не складно. Про те ж, який образ могли створити інші поети-класики, довелося лише уявити. І я уявила правильно. Ще пам'ятаю, як Олена Григорівна минулого року, вручаючи мені диплом ІІІ ступеня, сказала, що наступного разу буде краще. І ось — уже ІІ місце. Я люблю цей конкурс, беру в ньому участь із п'ятого класу. Кожного року кардинально різні теми, дуже цікаво висловлювати власну думку в такій формі".

Ще дві перемоги для університету вибороли студентки Медичного інституту Владислава Куст (ІІ місце) і Наталія Брич (ІІІ місце). Підготували дівчат викладачі кафедри журналістики та філології Людмила Кулішенко та Ольга Гришко.

"Моєю метою було написати гарний твір на певну тему і знати зміст найбільш відомих поезій Т. Шевченка, – говорить Владислава Куст. Щодо останнього, то я була майже впевнена, що навчання на уроках літератури в школі не пройшло даремно. Виявилося – навіть допомогло, адже одним із завдань до твору було використати декілька цитат із віршів Кобзаря (близько десяти, здається). Ще зі школи я люблю записувати й запам'ятовувати вислови відомих особистостей, які близькі мені за світоглядом і життєвою позицією. Справді, слова таких людей, як Омар Хайям, М. О. Булгаков, У. Черчілль, З. Фройд, – «must have» у моєму «щоденнику мудрості». 

Мій викладач, доцент кафедри журналістики та філології СумДУ Людмила Кулішенко, дізнавшись про це, порадила збагачуватися ними. Напевно, саме це стало основною підготовкою. Вважаю за необхідне використовувати думки досвідчених людей, пропущені через власну свідомість, для більш глибокого розуміння питання".

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.