Дата публікації:
06 квітня 2018
Кількість переглядів:
977
Поділитися:

На ІІ етапі Всекраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей "Журналістика" та "Реклама і зв'язки з громадськістю" кафедру журналістики та філології СумДУ представили дві студентки другого курсу – Каріна Хачатар'ян та Валентина Немеш.

Олімпіада проходила 5–6 квітня в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Валентині Немеш вдалося зайняти третє місце за спеціальністю "Реклама і зв'язки з громадськістю" (студентці допомагала готуватися викладач Олена Євтушенко).

"Багато питань з історї, про науковців та їхні принципи роботи, – говорить Валентина. – На творчому завданні ми писали аналітичний звіт після прес-конференції з рекламістами практиками. До речі, тема прес-конференції була пов’язана з сучасними компетенціями, якими має володіти рекламіст або піарник. Було складно, адже аналітичний звіт – це більше журналістський жанр. Хоча в останньому абзаці я наголосила на ідеї для PR-кампанії. Основною моєю ідеєю було залучення бізнесу до навчального процесу. Кампанія була спрямована на власників рекламних та PR-агентств. Завдяки тому, що вони будуть долучатись до навчання (проводити тренінги, семінари, конкурси), зможуть виховати для себе гарних фахівців. Атмосфера панувала гарна, хоча і відчувалось суперництво між студентами".

Маючи за плечима менш ніж два курси навчання, дівчатам було нелегко. Каріні Хачатар'ян за спеціальністю "Журналістика" трохи не вистачило балів до призового місця:

"Олімпіада видалася напрочуд цікавим випробуванням. Власне відбувся мій дебют в журналістиці як науці, не як професії, – розповідає вона. – Уже з першого туру я відчула брак знань з історії журналістики. Проблематично було визначити рік заснування всесвітньо відомих видань і вказати сторони «резонансних скандалів». Над цим працюватиму в першу чергу. Також потрібно «виписуватися», щоб, створюючи аналітичні матеріали, вкладатися в часові обмеження. Цього року в мене четвертий результат, але я не засмучуюся. Знаю, що за рік заповню власні «прогалини» в знаннях, покращу навички журналістського письма, і на третьому курсі результат буде кращим!".

Кафедра журналістики та філології дякує дівчатам за старанну, відповідальну роботу й високі результати!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.