Дата публікації:
16 лютого 2018
Кількість переглядів:
741
Поділитися:

У Сумах 9 лютого відбулася міжрегіональна нарада редакторів місцевих друкованих мас-медіа «Успішна реформа місцевої преси як невід’ємна складова розвитку і захисту національного інформаційного простору та свободи слова в Україні». Студенти кафедри журналістики та філології СумДУ теж взяли участь

Редактори обговорювали, з чого починати зміни та як вирішувати проблеми, що виникають на першому етапі реформи.

«Найбільш помітні зміни та покращення спостерігаються в газеті "Волинь-нова"», – відзначив Олександр Бухтатий, секретар Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова при Президентові Україні.

Головний редактор «Волині-нової» Олександр Згоранець розповів, як складно було щось змінювати, але, за його словами, це принесло плоди. Газета не тільки збільшила тираж, а й почала створювати спецвипуски (наприклад, «Фронтова читанка»).

«Не потрібно боятись та сумніватися в собі. Реформуватись потрібно обов’язково», – закликав він.

Багато студентів після зустрічі переглянули своє бачення перспектив місцевих друкованих мас-медіа та ідеї їх реформування.

«Після цієї конференції я переконана, що друковані засоби масової інформації обов’язково мають існувати, – зазначила студентка другого курсу спеціальності «Журналістика» Дар’я Лобанок. – Реформа – це шанс для медіа, які майже не функціонують, підняти тираж і знайти свою аудиторію. А також для видань, які хочуть змінитися на краще».

«Реформа – це рішення багатьох проблем, – вважає її одногрупниця Альона Болотова. – Якщо після змін є позитивні результати, значить, не дарма проводилось реформування. Газети, які змінюються, розвиваються, розширюються, таким чином збільшують свою аудиторію і цим виконують головне завдання медіа – формують громадську думку. Я за такі зміни».

«Майже ніколи не цікавилась темою реформації газетних видань, тому мені було багато чого в новинку, – зізналася студентка Марина Кочмак. – Сподобалося, що не було порожніх заяв, – усі ілюструвалися фактами. Але найбільше враження справила газета, яку створили не професіонали, а люди, які не мають стосунку ні до журналістики, ні до видавничої справи, – учні школи».

 Лариса Бабела, ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.