Дата публікації:
18 січня 2018
Кількість переглядів:
746
Поділитися:

Студенти і викладачі кафедри журналістики та філології, а також студенти медінституту СумДУ 16 та 17 січня взяли участь у семінарі «Як зрозуміло писати про медичну реформу?»

Семінар вели доктор філологічних наук, професор, президент Академії Української Преси Валерій Іванов; медіатренер, кандидат філологічних наук, ассистент кафедри періодичної преси КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко; сімейний лікар, член Громадської ради при МОЗ України Євген Гончар.

Проблема в тому, що українці дізнаються неточну інформаціїю зі ЗМІ про реформу, тому важливо знати тонкощі теми, щоб не вводити громадськість в оману. На семінарі обговорювали систему охорони здоров'я України, ключові моменти реформи, запуск первинної ланки медичної допомоги, джерела інформації та специфіку роботи з ними, особливості створення журналістського матеріалу на медичну тематику.

Студенти-журналісти, отримали завдання написати про похід до лікарні до і після реформи. Наступного ранку учасники презентували свої напрацювання.

Спікери зазначили, що гарний журналіст має писати дотримуючись стандартів журналістики, вміти працювати із джерелами та мати власні, для того аби отримувати інформацію першим.

Студенти говорять, що після двох насичених днів праці більше знають про реформу й сподіваються, зможуть тепер коректніше писати на тему охорони здоров’я.

 Валентина Немеш, ЖТ-62рк

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.