Дата публікації:
08 грудня 2017
Кількість переглядів:
830
Поділитися:

Кафедра журналістики та філології завжди з радістю приймає гостей, які хочуть поділитися досвідом зі студентством. Цього разу ними стали редактор відділу веб-редакції та новітніх медіа газети "День" Вадим Лубчак та більд-редактор газети "День", відомий фотограф Микола Тимченко.

Тема тренінгу – "Сучасні стандарти конвергентності українських медіа: досвід «Дня»". Участь брали студенти спеціальності "Журналістика" з першого по четвертий курси. Редактори розповіли про головні проекти, які вже багато років реалізує газета "День": "Україна Інкогніто", "Бібліотека «Дня»", "Фотовиставка «Дня»", "Літня школа журналістики".

"Сьогодні ми якраз в стінах Сумського державного університету говорили про основний такий тренд сучасної журналістики, як конвергентність, про особливості роботи в конвергентному ньюз-румі, – пояснив Вадим Лубчак. – І початківець, який прийшов з лав університету, і вже професійний журналіст, який зміг себе спробувати в одному з видів журналістики, повинен вміти легко адаптовуватися до необхідності написання матеріалів в абсолютно різній стилістиці, в різних жанрах".

Більд-редактор "Дня" Микола Тимченко поділився фаховими секретами з фоторепортажу: "Якщо приходиш на подію, то приходити треба раніше за інших, а виходити з неї останнім. Бо часто буває таке, що найкращий кадр – це або найперший кадр, або коли людина вже забула, що її знімають. ... Знімок повинен захоплювати. З будь-якої події потрібно знімати так, щоб був кадр на першу ж шпальту”. 

Студенти розпитували гостей про журналістську та редакторську роботу. Особливо допитливим подарували книги, які нещодавно випустила редакція.

"Тренінг дуже інформативний, – говорить студент другого курсу Дмитро Піндрус. – Допоміг зрозуміти деякі поняття та розставити крапки. Вадим Лубчак пояснював простими словами, намагався почути кожного студента. Це не та лекція, коли рахуєш хвилини до закінчення, – вона пройшла продуктивно, з користю".

Його одногрупниця Дар’я Лобанок теж задоволена зустріччю: "Тренінги – це взагалі крута штука, вони надихають. І цей тренінг не був винятком. Вирувала хороша атмосфера, студенти були дуже активні, мали багато запитань, що, до речі, найбільше сподобалось. Вадим Лубчак давав розгорнуті відповіді, пояснював кожну деталь. Найактивніші отримали подарунки, що дуже приємно".

Даніїл Трубачов, ЖТ-61

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.