Дата публікації:
28 вересня 2017
Кількість переглядів:
984
Поділитися:

Сьогодні відбулося перше заняття у групи першого року навчання Школи журналістики СумДУ. Дівчата й хлопці зі шкіл № 10, 27, 23, 6, 18 та Верхньосроватської ЗОШ зібралися разом, аби краще зрозуміти, що таке журналістика і хто такий справжній журналіст.

Під час заняття присутні змогли відчути себе в ролі розслідувачів. Учасники гуртка об’єдналися в три редакції, що отримали шість підказок, які мали скластися в цікаву й захоплюючу історію. І хоча підказки в усіх редакцій були однакові, у результаті вийшло три абсолютно різні розповіді, які, звісна річ, дуже відрізнялися від історії, що трапилася насправді.

Аби краще познайомитися одне з одним, учасники гуртка мали за одну хвилину знайти якомога більше спільного зі своїм співрозмовником. Цікаво, що спільного у майбутніх журналістів виявилося надзвичайно багато.

«Наші очікування не справдилися. Ми чекали на нудну лекцію, де ми будемо записувати, що таке журналістика та які в неї є галузі, а тут ми граємо в ігри, сміємося й отримуємо задоволення від спілкування», − підсумували свої враження від першої зустрічі школярі.

Навчання через гру є особливістю Школи журналістики, що допомагає навчатися журналістиці легко та цікаво.

Нагадуємо, що заняття у Школі журналістики СумДУ проходять щочетверга з 16:30 до 18:00 в аудиторії Г1109 і приєднатися до групи може кожен сумський старшокласник.

Цього року Школі журналістики виповнюється 5 років. На честь події випускники склали «відкриту книгу» спогадів та побажань. Погортати її можна на сторінці Школи у соціальних мережах: facebook.com/school.journalism.sumdu.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.