Дата публікації:
14 вересня 2017
Кількість переглядів:
865
Поділитися:

Олексій Захарченко, регіональний представник Інституту Масової Інформації (ІМІ) в Сумській області, 12 вересня зустрівся зі студентам спеціальності «Журналістика» й розповів, чим займається ІМІ, чому професія журналіста небезпечна та чому її варто обирати

Фахівець поцікавився у студентів, чи знають вони про небезпеки й переваги професії журналіста. Журналісти-початківці згадали моральну відповідальність за журналістський твір, готовність до психічного та фізичного тиску з боку зацікавлених у приховуванні інформації, а також можливість самореалізуватися, спілкуватися з видатними людьми, жити цікавим життям, осягати глибинний зміст явищ та мати більший доступ до закритої інформації.

Інститут Масової Інформації відслідковує порушення прав журналістів і щомісяця звітує в «Барометрі свободи слова». «Це оприлюднюється на офіційному сайті imi.org.ua і додається інфографіка для кращого розуміння ситуації», – зазначив Олексій Захарченко.

Представник ІМІ навів приклади порушення прав журналістів на Сумщині. Лише один з цих епізодів був доведений до судової справи. Олексій переконує: «На старті треба все розуміти, мінімізувати всі свої недоліки, щоб без сумніву гарно працювати, намагаючись дотримуватися журналістських стандартів».

Олексій Захарченко подарував студентам посібники «Медіакомпас: путівник професійного журналіста», «Журналіст і (не) безпека».

Довідка

Інститут Масової Інформації – це українська громадська організація, журналістський аналітичний центр, заснований у жовтні 1995 року українськими та іноземними журналістами. У вересні 2007 року ІМІ став членом Міжнародної організації з захисту свободи слова (IFEX). Інститут моніторить «джинсу», дотримання стандартів журналістики, організовує навчальні тренінги з журналістики, до яких залучає високопрофесійних спеціалістів західних ЗМІ («BBC», агенції «AFP», газет «The Guardian», «Financial Times», «La Croix», «Médiapart.fr», радіо «Europe 1», «RFI»), адаптує навчальну літературу Центру підготовки й вдосконалення журналістів, публікує друковане видання про порушення прав журналістів «Хроніка протистояння: преса та влада».

Ярослава Шолудько, ЖТм-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.