Дата публікації:
05 серпня 2017
Кількість переглядів:
1212
Поділитися:

Дізнатися, де шукати теми для авторської публіцистики, як знімати й редагувати фото, монтажувати відео в Adobe Premiere, а ще пограти, відпочити, сходити на екскурсію, виконати професійне завдання в музеї А. П. Чехова й поспілкуватися за кавою можна в Міжнародній літній школі блогерів та громадських журналістів, яка з 2 серпня діє на кафедрі журналістики та філології СумДУ. Беруть участь 24 учасники з Конотопа, Сум і Харкова.

Організатор десятиденного тренінгу – громадська організація «Інтерлінк Академія» (Гамбург, Німеччина), мета якої професіоналізувати журналістику та просувати свободу преси по всьому світу. Програма літньої школи фінансується Міністерством іноземних справ Німеччини. Від України проектом опікується громадська організація “Інститут розвитку регіональної преси”(Київ).

Координатор від «Інтерлінк Академії» Тамара Нельс зазначає, що мета проекту - надати учасникам більше інформації про можливості роботи з фото, відео, цифрову безпеку, розслідування. Заохотити учасників не просто ставати журналістами, а створювати журналістські спільноти, навчити самостійно шукати цікаві теми, якісно й оперативно озвучувати новини й поширювати в Інтернеті.

«За ці три дні ми багато дізналися завдяки іграм, у яких моделювалися життєві ситуації. Наприклад, «зіпсований телефон». Багатьом не сподобалося, але ця гра реально показує, як спотворюється інформація, пройшовши через кілька рук. І тому потрібно орієнтуватися саме на першоджерела», – зазначив учасник школи, блогер із Конотопа Сергій Караван.

«По-перше, всебічний розвиток для студента, який навчається за спеціальністю «лікарська справа», дуже важливий. Лікар – це професія, журналістика, блогерство – це для душі, для себе», ¬– мотивувала свою участь у проекті студентка Харківського національного медичного університету Анна Гарбуз.

Заняття у Міжнародній літній школі триватимуть до 11 серпня. Такий самий цикл тренінгів проходив цього року в Запоріжжі та Чернівцях, а в другій половині серпня пройде в Полтаві.

Каріна Хачатар’ян, ЖТ-61, учасниця школи

 

Фото: Ольга Двойнос, студентка кафедри журналістики та філології СумДУ, учасниця школи 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.