Дата публікації:
03 березня 2017
Кількість переглядів:
1429
Поділитися:

У Школі журналістики СумДУ 2 лютого відбувся тренінг журналіста-сценариста Нового каналу, випускниці кафедри журналістики та філології СумДУ Анастасії Котляр. Журналістка працювала над проектами «Все буде добре», «Супермодель по-українськи», «Заживе».

Cпочатку Анастасія поцікавилася, у якій сфері журналістики ми хотіли б працювати. Більшість відповіли, що бачать себе на телеекранах країни, тому вона провела нам міні-кастинг і попросила будь-яким чином її здивувати: можна було робити що завгодно — танцювати, співати, розказувати анекдоти. Усі почали згадувати смішні історії. «ОКСАНА!!», – раптово вигукнула Ліза, одна із учениць Школи. Особисто я відразу подумала: «Навіщо у нас це запитали?», але потім Анастасія пояснила: «Журналіст – це та людина, до якої підходять і просять розказати щось цікаве, бо «Тижжурналіст!». Тобто у вас мають бути гігабайти пам’яті, які ви повинні використовувати».

Також вона розповіла, як працюють на великих телеканалах, як пишуть сценарії до різних телепередач.

На запитання учнів: «Що найбільше запам’яталося з роботи над останніми проектам?», – відповіла: «Нещодавно на проекті «Заживе» ми проводили дослід, хто більш смердючий – м’ясоїд чи веган. Ми брали людей, ставили їх в однакові умови: вони бігали, займалися спортом і так далі. Потім поміщали в камеру, де їх нюхали люди, і так ми виявили, хто з представників смердючіший. Там ще було багато дослідів, але смердючішими врешті виявилися все ж м'ясоїди».

«Я працюю на роботі. А приходячи з роботи, теж працюю, але вже не в гарному одязі», – відповіла вона коли ми запитали, чи важко працювати.

Журналістка порекомендувала літературу, яку варто прочитати для саморозвитку. Серед книг – Деніел Гоулман «Емоційний інтелект» та Роберт Маккі «Історія на мільйон».

На останок — селфі з учнями Школи Журналістики та завершальний «шерінг», де всі могли висловити свою думку.

«Було надзвичайно круто, побільше б таких тренінгів та майстер-класів!», – говорить учениця Школи Вікторія Каменських.

«Дуже сподобалося, я багато дізналася корисного та вдячна Анастасії, що вона прийшла до нас на заняття», – із захопленням розповідає Анна Фідішина.

Олександр Середа говорить, що йому завжди приємно відвідувати такі заняття Школи журналістики СумДУ, адже щоразу він дізнається щось нове: «Особливо сподобалася атмосфера: протягом усього заняття ми постійно жартували, тобто відчували себе комфортно. Також сподобалося, що Анастасія поділилася з нами кількома секретами зйомки телепередач та розповіла про працю на центральних телеканалах».

Нагадаємо, з початку року це третій майстер-клас від медійників-практиків у Школі Журналістики. Тиждень тому фотограф ГО «Батьківщина молода», студент кафедри журналістики та філології СумДУ Артем Прохода розповів учням про художню та репортажну фотографію, фоторедактори та журналістські лайфхаки.

Ксенія Корнієнко, Школа журналістики СумДУ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.